Beskytt deg mot det
uventede

Ulykkesforsikring

Riktig forsikret for ulykker på skolen, jobben og fritiden

Noen ganger er uflaksen ute og du skader deg. Det kan skje når som helst på døgnet og hvor som helst der du befinner deg. Under arbeidstid og skoletid er de fleste forsikret gjennom skolen, sin arbeidsgiver eller sitt fagforbund. På fritiden derimot, trengs en tilleggsulykkesforsikring for tilstrekkelig godt vern.

Vi vet at medlemmene i Diabetesforbundet ofte har vanskeligheter med å skaffe ulike typer forsikringer på egen hånd, og derfor har vi utviklet en rekke forsikringer via hovedmedlemskapet, hvorav Ulykke Spesial er en. Fordi du tilhører en stor gruppe, får du mulighet til en god forsikring til en god pris som ellers ikke ville være mulig.

Vår Ulykke Spesial gjelder fra 16 års alder og må tegnes før du fyller 75 år. Det er en ulykkesforsikring og en helseforsikring som sammen gir beskyttelse døgnet rundt. Hvis noe skjer, får du rask tilgang til privat behandling i forbindelse med ulykken, etter henvisning fra lege. Du må være hovedmedlem i Diabetesforbundet, og takket være medlemskapet slipper du å fylle ut en helseerklæring ved søknad. Forsikringen kan også tegnes for ektefelle, registrert partner eller samboer, som dermed blir medforsikret.

Er du under 60 år, har du muligheten til å komplettere med en livsforsikring som gir ekstra beskyttelse til dine nære og kjære.

Få hjelp med psykisk uhelse

Er du over 18 år, kan du få hjelp med psykiske plager gjennom vår samarbeidspartner Mindler. Mindler tilbyr tilgang til et bredt spekter av tjenester og verktøy for psykisk helse gjennom en brukervennlig plattform.

Mindler tilbyr forebyggende selvhjelpsprogrammer tilgjengelige i appen. Disse programmene er skreddersydd for å passe inn i din hverdag og er designet for å gi støtte og veiledning i å håndtere utfordringer som frykt, angst, stress og depresjon. Ved å jobbe med programmene kan du utvikle strategier for å bedre håndtere dine tanker og følelser.

Ved å benytte deg av disse programmene, kan du på egen hånd, men med faglig støtte, ta aktive skritt mot bedre mental helse når det passer deg.

Internettbasert kognitiv atferdsterapi (IKAT), også kjent som veiledet selvhjelp, ble utviklet på midten av 1990-tallet og har siden blitt evaluert i en rekke forskningsstudier. IKAT har gjennom årene blitt vurdert for mange ulike diagnoser og plager som har solid forskningsstøtte for behandlingseffekt.

Mindler har en standardisert prosess for hvordan IKAT og veiledet selvhjelp blir skapt. I det første trinnet gjennomgår de behandlingsanbefalinger og forskning. På dette stadiet undersøker de både hvilken forskningsstøtte som finnes for ulike manualer, modeller og strategier, samt hvordan støtten ser ut for å levere behandlingen i form av veiledet selvhjelp. Flere autoriserte psykologer fra forskjellige land er involvert i dette arbeidet.

Ulykkesforsikringen Spesial inkluderer:

 • medisinsk invaliditet med inntil 7 G dersom du er under 65 og 3,5 G etter 65 år.
 • ervervsmessig uførhet med inntil 3,5 G dersom du er under 65 år, hvoretter erstatning for ervervsmessig uførhet opphører.
 • dødsfall på 1 G hvis du er under 65 eller 0,25 G hvis du er over 65.
 • tilgang til privat pleie- og omsorgsgaranti i forbindelse med ulykker.

Pris: Forsikringen faktureres månedlig og koster 165 kroner per måned.

Bestill Ulykkesforsikring

Navn(Påkrevd)
Du finner ditt medlemsnummer på minside.diabetes.no, på korrespondanse fra Diabetesforbundet eller ved å kontakte oss på post@diabetes.no eller tlf 23 05 18 00.
Adresse(Påkrevd)

Spørsmål?

Mer informasjon om forsikringen finner du i Generell informasjon, vilkår samt spørsmål og svar (FAQ). Du kan også kontakte oss på kundetelefonen 90 49 90 10 (mandag–fredag 08.30–16.30) eller send epost til diabetesnorge@fuab.com.

Kort fakta

 • Privat behandling i forbindelse med ulykker, etter henvisning fra lege.

 • Erstatning for varig skade, såkalt medisinsk invaliditet, med opptil 16 pbb hvis du er under 65 år og 8 pbb etter 65 år.

 • Økonomisk invaliditet med opptil 8 pbb hvis du er under 65 år, deretter opphører erstatning for økonomisk invaliditet.

 • Dødsfallbeløp på 2 pbb hvis du er under 65 år eller 0.5 pbb hvis du er over 65 år.

 • Ektefelle, registrert partner eller samboer kan være medforsikret. Ingen helseerklæring nødvendig takket være Hovedmedlemskapet.

 • Gjelder også i utlandet i opptil 12 måneder.

 • Gjelder døgnet rundt.

 • Ingen egenandel.

Helsehjelp (som følge av en ulykke)
 • Tilgang til privat behandling og behandlingsgaranti i forbindelse med ulykker.

Les alltid for- og etterkjøpsinformasjon eller vilkår før du aktiverer en forsikring.